Aktuell utgivning

Tryckta böcker:

Vad som än kan hända av Antonia Avalle

Terra Nera är en officiellt neutral planet. Flyktingar kommer dit för att undfly kriget. Huvudstaden Malabar, är en desperat plats där agenter, spioner och smugglare samlas för att profitera på flyktingarna. Där finns bland annat också en kvinna som förlorat sin stora kärlek och blivit fast långt hemifrån, en guvernör som passar på att utnyttja sin ställning för att leva livets glada dagar och en hotfull befälhavare för fiendestyrkorna, som letar efter en ursäkt att sätta dit kvinnan och för övrigt alla andra han kan få tag i.

Sandkorn av Antonia Avalle

Kortroman för ungdomar/unga vuxna. Verysna försöker ta reda på vad som hänt hennes mentor. Han har flyttat till en värld långt bortom de centrala systemen. Så fort hon kommer dit, inser hon att något är fel, med världen och med professorn.

Bländverk och andra noveller av Antonia Avalle

Novellsamling av Antonia Avalle. Författaren har tidigare gett ut de två ungdomsromanerna Utsatt och Inte här hos oss. Bländverk och Kyliga och tomma är tidigare utgivna som e-böcker.

Om titelnovellen: År 1500 jagas en flicka från sin by, anklagad för att vara en häxa. Hon bestämmer sig för att hon lika gärna kan bli en. En magiker går med på att göra henne till sin lärling. Men glädjen blir kortvarig, än en gång jagas hon iväg och tvingas börja om på nytt.

Utsatt av Antonia Avalle

Susanna och Jonatan träffas på tåget mellan Stockholm och Göteborg. Hon vantrivs med sitt vardagliga och tråkiga liv.  Han lever ett betydligt mer glamoröst liv i Stockholms kändisvärld, men längtar också efter något annat. De bestämmer sig för att hålla kontakten.

Så en dag försvinner Jonatan spårlöst. Susanna förstår att hon måste hitta honom innan det är för sent, om det inte redan är det. Tillsammans med en vän till Jonatan måste hon ge sig in i en för henne främmande och ibland förvirrande miljö, där hon själv är den enda hon säkert vet att hon kan lita på.

Inte här hos oss av Antonia Avalle

Det som inte får hända, händer. Ett litet land blir invaderat och ockuperat av ett större. Livet blir aldrig sig likt igen, varken för dem som kom iväg eller för dem som blev kvar.

”När hon somnade djupare, var hon bara Klara, en statslös flykting, som hade förlorat hem, hus och pojkvän på samma dag.”

Förlåtelse av Antonia Avalle

En serie oförklarliga fenomen inträffar, och en grupp av moderna häxor arbetar med att spåra händelserna och försvara världen. För två av medlemmarna, kommer händelserna att få långtgående personliga konsekvenser.

De röda äpplena av Iris Qvänskog

För tolv år sedan försvann Helenas bästa vän. Idag håller det på att hända igen. För att rädda sin pojkvän måste hon minnas vad som hände då. Men vågar hon?

Malva – det märkvärdiga barnet av Iris Qvänskog

Femåriga Malva bor med sin mamma i stan. På dagarna när mamma arbetar är hon hos tant Gerda i affären.

En dag händer det något spännande och oväntat  och Malva förstår att hon har hittat ett äventyr. Med mycket pirr i magen följer hon med solkatten till en sagolik värld.

En värld som ligger så nära för Malva och andra märkvärdiga barn, men ändå så långt borta för den som inte kan se när ett äventyr dyker upp.

Vanessa och Tangrammerna av Elisabet Torbäck

Vanessa bor på en ö. På avslutningsdagen i skolan brukar hon ströva omkring ensam innan sommargästerna kommer. Den här gången upptäcker hon en stig hon aldrig sett förut. Snart möter hon en märklig varelse. Plötsligt inser Vanessa att hon delat sin ö med ett helt annat folk och att alldeles intill alla välkända platser finns en annan värld. Hon dras med i ett sökande som ger henne möjlighet att lära känna den nya världen.

Det gröna husets hemlighet av Rosa Qvänskog

Två flickor med föräldrar flyttar tillbaka till mammas barndomshem efter pappan blivit invalid. De nyinflyttade flickorna trivs riktigt bra i sitt nya hem. Mormor och morfar bor i ett jättestort gammalt kråkslott med en jättestor övervuxen trädgård. Det är nästan något magiskt över huset.  Till exempel är det väldigt svårt att lära sig hitta i det.

Skeppsbruten i rymden av Rosa Qvänskog

Des är på väg hem till jorden från internatskolan där hon varit medan hennes föräldrar arbetade på en annan planet. Något händer och Des hamnar ensam i en räddningskapsel. Till slut kommer hon till en annan planet där hon träffar varelser som både är väldigt olika henne, men samtidigt mer lika än hon tror.

Blod och larm och andra noveller av Rosa Qvänskog

Novellsamling av Rosa Qvänskog. Alla dessa noveller är tidigare utgivna som eböcker. Dessutom är titelnovellen och Löftet utgivna i antologin Dikt, skrönor och verklighet.

Om titelnovellen: En säpoagent, hans kollegor och en hel kyrka full med civila hålls som gisslan. En av terroristerna visar sig vara någon agenten känner väldigt väl, vilket ställer honom inför ett svårt dilemma.

Från min sörgård av Hans Erik Engqvist

Novellsamlingen Från min Sörgård publicerades första gången 1988 och består av tre olika delar. Dessa tre delar har också varit publicerade i separata upplagor. Engqvist blev tilldelad utmärkelsen, Nils Holgersson-plaketten  för bland annat de noveller som ingår i samlingen.

Boken kan ses som ett tidsdokument, men grundläggande teman är aktuella än idag. Boken tar bland annat upp svåra frågor som mobbing, arbetslöshet och handikapp. Många av novellerna har en allvarlig ton, men i vissa fall finns det också plats för humor.

E-böcker:

Sandkorn av Antonia Avalle

Kortroman för ungdomar/unga vuxna. Verysna försöker ta reda på vad som hänt hennes mentor. Han har flyttat till en värld långt bortom de centrala systemen. Så fort hon kommer dit, inser hon att något är fel, med världen och med professorn.

Bländverk av Antonia Avalle

År 1500 jagas en flicka från sin by, anklagad för att vara en häxa. Hon bestämmer sig för att hon lika gärna kan bli en. En magiker går med på att göra henne till sin lärling. I magikerns hus finns också en tjänare. En dag leder flickans känslor för honom till katastrof och än en gång tvingas hon börja om på nytt. Det enda som får henne att orka gå vidare är hoppet om att en gång få hämnas.

En vasaloppsåkares bekännelser av Hans Erik Engqvist

När författaren bestämde sig för att åka Vasaloppet, visste han inte vad han gett sig in i. Följ hans sanslöst roliga strapatser ute i spåret!

Blod och larm av Rosa Qvänskog

En säpoagent, hans kollegor och en hel kyrka full med civila hålls som gisslan. En av terroristerna visar sig vara någon agenten känner väldigt väl, vilket ställer honom inför ett svårt dilemma.

Under utgivning

Av Elisabet Torbäck:

Lilla röd får en vän
Sjubricksfolket
Rät och den stora katastrofen
Bakom bokhyllan
Lätt som en plätt sa sjömansbarnen

Av Antonia Avalle:

Inget mer att förlora

Av Rosa Qvänskog:

Djäknar
Bödelns bägare
Min soldat
Beskt vin

Av Iris Qvänskog:

Max och spegelmysteriet
Lo och bebismysteriet