ny_logo_textSelinoë Bokförlag är ett litet förlag med framförallt en utgivning av barn- och ungdomsböcker. Här kommer du att hitta de nischade böckerna som inte hittar sin väg till de stora förlagen. Selinoë är det lilla förlaget med de stora ambitionerna.

Våra första böcker kom ut i årsskiftet 2010-2011.

Vilka är vi?

Vi är två bokälskande systrar som tillsammans startade förlaget. Till förlaget finns också illustratör och en formgivare knutna.

De böcker vi ger ut är sådana som vi själva gillar att läsa. Därför är utbudet subjektivt, men det är så vi vill ha det.

Historik

Vi som ligger bakom Selinoë bokförlag, kommer från en företagarfamilj. Bland annat var vår farfar grosshandlare i Stockholm och i Västsverige var vår morfar och mormor specerihandlare. Mammas farfar hade också en speceriaffär och mammas farmor ett gästgiveri. Mammas morfar hade en byggfirma. Alla företagen låg i Västsverige utom farfars grosshandel.


Policy

Vi har en miljöpolicy som bland annat går ut på att vi använder oss av ett svenskt tryckeri och därför minimerar transporterna. Våra böcker trycks med print-on-demandteknik, vilket innebär att vi inte har stora lager med färdiga böcker utan de trycks upp efter behov. Då produceras inget i onödan.

 

Avslutningsvis kan vi nämna att vi på Selinoë brinner för Boken i alla former och biblioteken. De är en viktig kulturresurs i samhället. Dessutom tycker vi att det är det roligaste som finns.