Här berättar författaren om sig själv:

Har ett förflutet som fanfictionförfattare. Jag har skrivit fanfiction i många år och är ganska känd inom vissa fandom. Mina fic har studerats och kommenterats i akademiska uppsatser. Älskar både böcker och tv och film, mest fantasy, science fiction och deckare. Har tidigare läst engelska och mediaämnen. Har alltid älskat böcker och började skriva små berättelser redan när jag var i fyra-femårsåldern. Jag är sensationellt vacker och har en perfekt figur – nej, vänta, det här ska ju handla om mig och inte vara en novell. Jag är medellång och normalviktig och kan inte tänka mig att ha kortklippt hår. För övrigt är jag vegan och står upp för djurens rättigheter. Älskar pasta och grönsaker, men också lite onyttigare saker som choklad och glass.

Jag inspireras av fanfiction och moderna ungdomsböcker som jag hittar på internet. Däremot hatar jag böcker om vampyrer, varulvar och zombier. Dessutom kan jag inte tänka mig att läsa renodlade kärleksromaner. De tråkar ut mig. Fast om romantiken kombineras med något annat, t ex i en historisk roman går det bra.

Jag är lite av en grammatikfanatiker och tål inte felstavningar, grammatiska fel eller särskrivningar. Däremot är jag rätt så blyg så jag brukar inte rätta andra. Jag bara retar mig inuti.

Jag skriver helst där det är väldigt bekvämt och lugnt, gärna i en fåtölj eller i sängen. Skriver gör jag på min bärbara dator. Det är länge sen jag skrev för hand, och fick ont i handlederna. Fast det kan man förstås få när man skriver på ett tangentbord också. Jag kan få idéer från allt möjligt, ofta när det är något i samhället som retar mig eller också kan det börja så att jag tänker varför är det så och inte så? Så börjar jag tänka ut hur det skulle kunna vara om det var annorlunda än det är just nu i vårt samhälle.