Selinoë bokförlag är väldigt stolta över att få presentera vår mest kända författare, Hans Erik Engqvist. Han är barn- och ungdomsboksförfattare och slog igenom redan 1978 med boken Rymmarna.

För generationer av elever i skolor runtom i Sverige, särskilt i Västsverige, är Hans Erik Enggvist än en känd och uppskattad besökare.

Han föddes 1934 i Åmål i Dalsland, men är sedan många år tillbaka bosatt i Brålanda och Vänersborg. Flera av hans böcker handlar om fotbollslaget Bråberga IF som föreställer Brålanda IF.

1989-1997 satt Hans Erik Enggvist på stol 8 i Svenska Barnboksakademien.

Handlingen i hans böcker är ofta en blandning av ren underhållning och allvar. Ett par av dem uspelar sig under hans barndom. Många handlar också om motsättningen mellan olika klasser under nittonhundratalet.

Bibliografi i urval:

1980 – Bortom Sörgården (novellsamling)

1984 – Evald, Bosse Bus och jag

1989 – Backstusittarna

2005 Förräderi

2008 Dikt, skrönor och verklighet från Vänersborg (redaktör)

2012 Från min Sörgård

2015 En Vasaloppsåkares bekännelse (e-novell)

Priser och utmärkelser i urval:

1983 – Nils Holgersson-plaketten

1985 Litteraturfrämjandets stipendium

1990 Dalslandsmedaljen

1994 Vita rosen-priset

1995 Västsvenska kulturfondens pris